SLAA

SLAA

De per ongeluk expres

De per ongeluk expres

2011-11-08 20:00:00

Slot van een tweeluik waarvoor achtereenvolgens Peter Delpeut en Bianca Stigter als curatoren zijn aangesteld. Van beide auteurs verscheen kortgeleden een boek dat de manier waarop je naar dingen kijkt volledig verandert.

Bianca Stigter: Toeval speelt een rol in het maken van kunst – van Leonardo da Vinci tot John Cage – en in het ondergaan ervan. Op deze avond rond het boek Per Ongeluk Expres (Uitgeverij Contact) zal geprobeerd worden het toeval uit te bannen of juist een handje te helpen. Oneigenlijk gebruik blijkt vaak het beste gebruik; schoonheid is het mooist als bijproduct.

Kun je schilderijen niet alleen maken maar ook vinden? Is een huis een muziekinstrument? Kun je zingen met klei? is poëzie een daad van toeval?

Kunstenaars Jochem van der Spek en Willem Popelier treden op en vertellen over hun werk, Navid Nuur maakt speciaal voor 8 november een performance, Frommermann zingt het toeval aan elkaar, Het West Side Trio gebruikt de zaal als instrument. Op film: zanger en performance-artist P-Orridge en zijn vrouw Lady Jaye ondergingen diverse malen plastische chirurgie om meer op elkaar te gaan lijken. Nedko Solakov probeert in een sneeuwvlok te veranderen. De Sound of Noise haalt muziek uit keukens en slaapkamers.  Bianca Stigter leidt ons vastberaden door de avond heen.

Stap in De Per Ongeluk Expres voor een avond vol films, voordrachten, muziek, metamorfoses, poëzie en voodoo.