SLAA

SLAA

De Oppelepop Revue

De Oppelepop Revue

2014-02-06 20:00:00

Met: Thomas Verbogt, Maartje Wortel, Sanneke van Hassel, Krijn Peter Hesselink, Roel Bentz van den Berg en Marijke Boon.

De verhalenbundel Echt iets voor jou van Thomas Verbogt bevat, naast een hoop andere goede verhalen, één verhaal dat in bepaalde kringen inmiddels is uitgegroeid tot een klassieker. Het heet ‘Het begin van de herfst’, maar is bij de meeste mensen beter bekend als ‘Oppelepop‘. Mede geïnspireerd door dit verhaal en door de lange winterse dagen die ons ongetwijfeld staan te wachten, organiseert SLAA samen met Thomas Verbogt De Oppelepop Revue!

De Oppelepop Revue is een avond vol melancholie en goede moed. Een avond over alles wat oppelepop is, maar niet oppelepop zou mogen zijn. Een avond die je (en ons) gaat helpen de laatste donkere winterdagen door te komen. Om dit te bewerkstelligen is de hulp ingeroepen van onder meer Krijn Peter Hesselink, Maartje Wortel en Sanneke van Hassel.

Krijn Peter Hesselink is dichter, theatermaker en essayist. In januari 2014 komt zijn nieuwste dichtbundel uit, Als niemand vangt. Maartje Wortel is schrijfster van korte verhalen (Dit is jouw huis) en romans (Half mens en IJstijd). Sanneke van Hassel wordt door velen de ambassadrice van het korte verhaal genoemd. Naast vele verhalen van eigen hand, publiceerde ze samen met Annelies Verbeke Naar de stad, een bloemlezing van korte verhalen vanuit de hele wereld.