SLAA

SLAA

De lijst van Brands

De lijst van Brands

wo 4 maart 2015

— UITVERKOCHT —

De Nederlandse literatuur leeft!

En niet alleen binnen de grenzen van Nederland, ook in Vlaanderen zijn ze gesteld op onze literatuur. Wim Brands is een van de grote aanjagers van de Nederlandse letteren. Die rol vervult hij in eerste instantie met zijn televisieprogramma Boeken, waarin hij in de afgelopen tien jaar menige nieuwe schrijver aan een breed publiek heeft voorgesteld. Uitgangspunt van de interviews die hij met hen voerde was altijd: dit is mooi, dit boek moet je lezen.

In De Nederlandse literatuur van de 21ste eeuw, Wim Brands’ bloemlezing die op 4 maart verschijnt, stelt Brands zestig schrijvers aan ons voor die in dit millennium zijn gedebuteerd. Zestig schrijvers waarvan hij zegt: dit moet je lezen.
Van elke auteur selecteerde Brands, bijgestaan door zijn dochter, een fragment dat de schrijver zijn of haar werk typeert en dat zich laat lezen als een verhaal. Wat ontstaat is de allereerste staalkaart van de eenentwintigste-eeuwse literatuur van de Lage Landen.

Op deze avond in de Tolhuistuin zal Wim Brands zijn lijst delen met het publiek en de zestig nieuwe schrijvers aan ons voorstellen. Een groot deel van hen is aanwezig. Met enkelen, onder wie Esther Gerritsen, A.H.J. Dautzenberg, Nina Polak en Joost de Vries gaat hij in gesprek. Over de literatuur, over hun literatuur, over debuteren en over hoe het hun nu vergaat.

Tickets via hier.