SLAA

SLAA

De Grote Drie in de maand van de Filosofie

De Grote Drie in de maand van de Filosofie

2013-04-11 20:30:00

SLAA i.s.m. NRC. Met: Simone van Saarloos, Michiel Leezenberg, Matthijs Ponte e.a.

De eerste aflevering van De Grote Drie verhitte fijn de gemoederen, zowel bij het publiek in de zaal als bij het publiek dat het programma via Twitter volgde (zie het verslag op @SLAAmsterdam). Ook voor deze tweede editie hebben we een veelbelovend programma samengesteld. De avond zal in het teken staan van de Maand van de Filosofie.

Razendsnelle ontwikkelingen in techniek, media en wat al niet meer hebben invloed op de filosofie. De vragen zijn hetzelfde, gaan nog steeds over ons denken, ons doen, onze verwachtingen en ons eigen wezen, alleen zijn de antwoorden nieuw. Welke hedendaagse filosofen komen met verrassende antwoorden, openen ogen? Wie van nu moeten we lezen? Onder meer Simone van Saarloos en Michiel Leezenberg laten hun licht over deze vragen schijnen. Ook wordt er weer een 20/20 gehouden. Kom en discussiëer mee!

Vanaf donderdag 4 april gaan NRC Handelsblad en Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) de literaire actualiteit te lijf in het nieuwe wekelijkse literatuurprogramma De Grote Drie. Dit programma vindt plaats in het fonkelnieuwe NRC Café aan het Rokin. De gasten benaderen telkens een actueel literair thema op een kritische, speelse, tegendraadse manier. Bij wijze van knipoog naar wijlen De Grote Drie zal het getal drie in elke aflevering een rol spelen, is het niet in de hoeveelheid panelleden en sprekers, dan wel in opzet en vorm.