SLAA

SLAA

De grenzen voorbij

Een productie van SLAA en Mounir Samuel

De grenzen voorbij

Een productie van SLAA en Mounir Samuel

Mounir Samuel

wo 27 juni 2018
19:30
Tuinhuis, Tolhuistuin

Over God, gender, geografie, gemeenschap, jeugdcultuur en het doorbreken van hokjesdenken en eendimensionale identiteiten.

In een twee uur lange muzikale voorstelling neemt Mounir Samuel de bezoeker mee op een reis voorbij de grenzen van de stad. Terwijl hij vertelt over merkwaardige ontmoetingen en opmerkelijke gebeurtenissen tijdens zijn werk als correspondent door het Midden-Oosten en Subsahara-Afrika stelt hij grote vragen over zichzelf en onze samenleving.

Mounir laat zien dat het verhaal van een lesbisch meisje in de Caireense volkswijk Shubra, niet veel verschilt van dat van een Egyptisch-Nederlandse lesbienne in de Spaandammerbuurt. Langzaamaan ontdekt Mounir dat hij niet over geografische grenzen hoeft te reizen om nieuwe werelden te ontdekken. Hij besluit de grootste reis van allemaal aan te gaan: namelijk de reis naar binnen, in hemzelf, en gooit daarmee zijn vastomlijnde denkbeelden en opvattingen overhoop.

Aan de hand van smakelijke anekdotes, spoken word en poëtische overpeinzingen vertelt Mounir over dit proces. Dit doet hij samen met (jonge) inspirators die ieder op hun eigen manier hetzelfde doen en met zang, poëzie, spoken word en rap prikkelen tot nadenken.

Productie van Mounir Samuel & SLAA

Line-up:

– Ongekend prachtige Arabische zang met instrumentale ondersteuning door Karima El Fillali
– Spoken word dat het hart raakt van Fouad Atta De Tolk Bechara
– Een optreden van ex-rapper en nu dichtend prediker Salah Edin over oorlog in het hoofd, het hart en op straat.
Met aansluitend een groot dansfeest (Rai/hiphop en Afromix) onder leiding van DJ Jasmine Perez.

 
Foto Mounir: Irwan Droog