SLAA

SLAA

De Boeken van deBuren II

De Boeken van deBuren II

2008-05-21 20:00:00

Met: Jan van Aken, Jan Lauwereyns en Annemiek Neefjes (gesprek) 
I.s.m.Vlaams-Nederlands Huis deBuren en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond

Op deze avond worden de radioboeken gelezen door Jan van Aken en Jan Lauwereyns. Daarna gaan de auteurs in gesprek met Annemiek Neefjes (De Standaard, Winternachten).

Jan van Aken debuteerde met de historische roman Het oog van de basilisk (2000). In de jaren daarna publiceerde hij de historische romans De valse dageraad (2001) en De dwaas van Palmyra (2003). In 2005 verscheen Het fluwelen labyrint, dat zich in een recenter verleden afspeelt: het Amsterdam van de jaren ’80. Voor het verhaal van het onlangs verschenen Koning voor een dag gaan we terug naar het voorchristelijke Ionië, waar de legendarische dichter Hipponax leefde.

Jan Lauwereyns woont en werkt als neuropsycholoog in Nieuw-Zeeland. Lauwereyns debuteerde als schrijver met Nagelaten sonnetten (1999), gevolgd door Blanke verzen (2001) en Buigzaamheden (2002). In 2003 maakte Lauwereyns zijn romandebuut met Monkey Business. Het verhaal speelt zich af in een laboratorium in Japan, waar een westerse onderzoeker neurofysiologische experimenten op aapjes verricht. Onlangs verscheen zijn dichtbundel Anophelia! De mug leeft.