SLAA

SLAA

CoxTales VI

CoxTales VI

2012-01-09 20:30:00

Komende maandag is het thema Peter. Peter? Ja, dat is Peter. Welke Peters? Dat verklappen we maandag pas! Naast de Peters hebben we muziek van Roemer van der Steeg en leest Maria Kraakman voor uit Rilke.

Elke eerste maandag van de maand,klokslag (Zei ik nou klokslag?), herstel: rond de klok van half negen is het weer CoxTalestijd. De kaarsjes gaan aan, de lichten gaan uit (Oef, wat is het hier donker), de beamer gaat aan (Jij zou toch een laptop meenemen?), DJ Dirk Diggler draait de hipste nummertjes (Hoor ik daar Hall & Oates?), de barman tapt schuimende biertjes (Heeft iemand die barman gezien?), de beamer gaat dus aan (Ik zie alleen maar een groen scherm), de gasten arriveren (Krijgen we ook consumptiebonnen? Waar is de barman?), het eerste publiek schuift op de tast naar binnen (Wie hangt de CoxTalesposters op? Ah, Roel hangt de CoxTalesposters op), Emmelie doet haar warming-up, de presentators hebben ineens wel bier (Eh, er staat nog een rekening in Stanislavksi open, mevrouw van de organisatie), de boekhandel schuifelt naar binnen (Hu, wat is het hier donker), de gasten hebben dorst (De barman is gearriveerd, maar hij repareert nu de beamer), er komt nog meer publiek op de tast naar binnen, (Is dat nou de moeder van Roel?), dj Dirk Diggler laat de schrijvers een Ally McBeal-nummer uitkiezen (Wat is dat dan,een Ally McBeal-nummer? En waar zijn mijn consumptiebonnen?), Emmelie danst wat voor op Chris de Burgh. (Zal ik een dansje doen terwijl jij voorleest? NEEHEE?), Edith heeft commentaar (Lees je nu al weer voor? Maar jij bent toch presentator?), Isolde heeft ook commentaar (Arjen is een narcist), ik deel consumptiebonnen uit (Jongens, nou geen ruzie. Ik ga even de schrijvers zoeken. Ah, daar ben je. Je vat toch geen kou? Nee, ik heb geen sigaretten. Wil je in sigaretten worden uitbetaald? Ik stuur mijn stagiaire wel om een pakje. Nee, ha, ha, dat was een grapje. Kunnen we dan eindelijk beginnen? O, je wist niet dat er thema was? Geeft niks hoor. Heb je al wel een Ally McBeal nummer? Zucht.)
CoxTales is georganiseerde literaire chaos op een toplocatie. Typisch iets waar je bij had moeten zijn. Het goede nieuws – Tadaaaa! – Er is iedere maand een nieuwe CoxTalesavond. In Café Cox, rond de klok van half negen, rechts eh, links van de schouwburg.