SLAA

SLAA

CoxTales IV

CoxTales IV

2011-10-03 20:30:00

​Elke eerste maandag van de maand, klokslag (zei ik nou klokslag?), herstel: rond de klok van half negen is het weer CoxTalestijd. De kaarsjes gaan aan, de lichten gaan uit (oef wat is het donker, doe maar weer aan), de beamer gaat aan (jij zou toch een laptop meenemen?), DJ Dirk Diggler draait de hipste nummertjes (draait-ie nou Hall & Oates?), de barman tapt schuimende biertjes (heeft iemand de barman gezien?), de beamer gaat aan (ik zie alleen maar een groen scherm), de gasten arriveren (‘krijgen we ook consumptiebonnen’? WAAR IS DE BARMAN?), het eerste publiek schuift op de tast naar binnen; ‘wie hangt de posters op’? Roel hangt de posters op. Emmelie doet haar warming-up. De presentators hebben ineens wel bier (‘en er staat nog een rekening in Stanislavksi open, mevrouw van de organisatie), de boekhandel schuifelt naar binnen (‘hu, wat is het hier donker’), de gasten hebben dorst (de barman is er ondertussen maar blijkt ook van de techniek te zijn en repareert nu de beamer), er komt nog meer publiek op de tast naar binnen, (is dat nou de moeder van Roel die daar binnen komt?). DJ Dirk Diggler laat de schrijvers hun Ally McBeal nummer uitkiezen. Isolde: ‘Echt geen idee wat die SLAA daar mee bedoelt, Ally McBeal nummer, maar goed, waar zijn mijn consumptiebonnen?’ Emmelie danst wat voor op Chris de Burgh.

Arjen
: Wanneer lees ik voor?
Edith: Lees jij nou alweer voor?
Isolde: Arjen is een narcist.
Emmelie: Zal ik straks een dansje doen terwijl jij voorl…..
NEEEEE!
Nou jongens geen ruzie, ik heb bonnen.

Doet de beamer het nou al (neeeheeee!)? Nou dan toch lekker niet joh.
Mensen we beginnen zo hoor, ik ga even de schrijvers zoeken, ah, daar ben je…. Nee, ik heb geen sigaretten, wil je in sigaretten worden uitbetaald? Ik stuur mijn stagiaire wel om een pakje, nee haha, dat was een grapje, nou kunnen we dan eindelijk beginnen? Wat is het thema? … O, je wist niet dat er thema was, nou joh, geeft niks hoor, heb je al wel een Ally McBeal nummer????

Georganiseerde literaire chaos op een toplocatie; typisch iets waar je echt bij had moeten zijn. Maar het kan weer: wees er 3 oktober bij! De gasten zijn nu nog geheim, maar een paar dagen van tevoren lekken we de boel graag via de diverse al dan niet sociale media.

De vorige keer waren Tjitske Jansen, Esther Gerritsen, Philip Snijder en Merijn de Boer te gast. Esther had als Ally McBealtune Eye of the tiger, Tjitske Als je wint… Heel benieuwd of de schrijvers van deze editie daar over heen kunnen.
Deze editie is het thema waar tot nu toe bijna niemand zich aan houdt: De herfst zal schitterend zijn.

Be there or…. not, that’s the question.

CoxTales, 20.30 (grosso modo), café Cox, rechts eh links van de schouwburg.

Als je echt alles op deze pagina gelezen hebt krijg je van Arjen Lubach een biertje.