SLAA

SLAA

Canta-fluisterverhalen

Canta-fluisterverhalen

zo 14 december 2014

LET OP! Wegens verzekeringskwesties kun je alleen aan dit onderdeel meedoen als je aan de kassa een geldig rijbewijs kunt tonen.

Ken je dat spelletje waarbij je in de kring zit, één iemand een woord bedenkt en dat woord om beurten in ieders oor wordt gefluisterd? Tijdens Festival Winters Binnen staat er op zaterdagmiddag op het Zonneplein en op zondagmiddag op het Van der Pekplein een geheimzinnige Canta klaar.

In deze Canta zit een schrijver klaar om jou, en alleen jou, een Zeer Kort Verhaal te vertellen. Je stapt in en rijdt met de schrijver mee, hij of zij vertelt jou het verhaal en jij onthoudt het zo goed als je kunt. Nadat jullie samen een rondje hebben gereden, stapt de schrijver uit, verplaats jij je naar de andere stoel en stapt er een nieuwe passagier in. Vanaf hier is het aan jou en de volgende passagiers om het Zeer Korte Canta Verhaal zo heelhuids mogelijk over de finish te krijgen.

Schrijver Olivier Willemsen debuteerde in 2014 met de roman Morgen komt Liesbeth (Uitgeverij Harmonie). Hij werkt nu aan zijn tweede roman.

Vrouwkje Tuinman debuteerde in 2004 met de dichtbundel Vitrine (Nijgh & Van Ditmar). Ze ontving de Hollands Maandblad Poëziebeurs 2003/2004 en werd genomineerd voor o.a. de Debutantenprijs en de Selexyz Debuutprijs. Haar bundel Receptie werd genomineerd voor de LiBra Schrijversprijs; Buurvrouw (2008) voor de BNG Nieuwe Literatuur Prijs. Eind 2010 kreeg Vrouwkje de Halewijnprijs uitgereikt voor haar oeuvre tot dan toe. Haar nieuwste bundel, Sanatorium, verscheen in 2014.

Producent/theatermaker/schrijver/grootbezitter Pieter Post fungeert als spreekstalmeester en spelleider, compleet met hoge hoed en F1-vlag.

Met: Olivier Willemsen (zondag), Vrouwkje Tuinman (zaterdag) en jijzelf.

Vergeet niet: het is december, het is koud, er kan koek&zopie worden gekocht en ter plekke wordt thee geschonken, maar pak je goed in!