SLAA

SLAA

Café Berlin II

Café Berlin II

2011-12-01 20:00:00

Tijdens de tweede avond van het programma Café Berlin zal de journaliste Lorianne van Gelder (1984) gesprekken voeren met auteurs die reportages en essays over Berlijn hebben geschreven.

Journalist en schrijver Annett Gröschner (1964) werkt o.a voor Freitag, de taz, Theater der Zeit en Literaturen. Ze heeft ook romans gepubliceerd en aan talrijke boek- en tentoonstellingsprojecten meegewerkt. In de jaren negentig was ze historica bij het Prenzlauer Berg Museum, en sinds 2009 is ze docente bij het Institut für literarisches Schreiben und Literaturwissenschaft aan de Universiteit Hildesheim.

Alexander Osang (1962) was vele jaren werkzaam bij de Berliner Zeitung voordat hij in 1999 naar New York vertrok als verslaggever voor Der Spiegel. In 2006 keerde hij terug naar Berlijn en schrijft sindsdien o.a. voor Der Spiegel en het magazine van de Berliner Zeitung. Osang heeft ook meerdere succesvolle romans geschreven.

De Nederlandse kunstcriticus en tentoonstellingsmaker Jurriaan Benschop (1963) woont en werkt sinds 2006 in Berlijn. Hij publiceert regelmatig in de tijdschriften Kunstbeeld en Artforum International. In 2009 schreef hij het boek Wonen tussen de anderen. Een portret van kunststad Berlijn. Via het platform Kunst in Berlijn organiseert hij regelmatig lezingen, rondleidingen en atelierbezoeken in de stad.

Merlijn Schoonenboom (1974) is sinds 2009 werkzaam als Duitsland-correspondent bij de Volkskrant. Vooraf schreef hij onder meer voor De Morgen en Die Welt, en werkte als cultuurhistoricus en gastconservator.

Het programma wordt omlijst met muziek van Ruben Hein (1982). De Nederlandse jazzpianist en zanger bracht in november 2010 zijn debuutalbum Loose Fit uit bij het legendarische Blue Note-label.