SLAA

SLAA

Boekennacht

Boekennacht

2013-03-22 20:30:00

Met: Arjen Fortuin, Maxim Februari, Daphne de Heer, Nico Dros, Esther Gerritsen, Jan van den Berg, Michel Krielaars, Peter Terrin, Griet Op De Beeck en Kristien Hemmerechts.

​Vanaf donderdag 4 april presenteert de SLAA samen met NRC een wekelijks literatuurprogramma in het gloednieuwe NRC restaurant-café aan het Rokin. Tijdens de Amsterdamse Boekennacht geven we alvast een royale voorproef van wat u de komende maanden kunt verwachten.

20/20: Grote gebeurtenissen in 20 boeken.
20.30-21.00 Maxim Februari, Daphne de Heer en Nico Dros
22.00-22.30 Arjen Fortuin, Esther Gerritsen en Jan van den Berg

Tijdens 20/20 komen rap van de tongriem gesneden literatuurkenners drie grote historische thema’s bespreken aan de hand van 20 boeken waarbij zij over elk boek 20 seconden mogen uitweiden. Grote historische momenten, roemrucht en glorierijk: ze vinden hun weerslag in de Wereldliteratuur (waar natuurlijk ook Nederlandse boeken tot behoren). Zelden werd je zo snel bijgeschoold in historisch en literair opzicht!

21.00-22.00 Vlaams Blok
Ach, de Belgen… Welke bekende literair criticus beweerde toch ooit dat de Belgen beter waren? Maar nemen zij de Nederlandse literatuur ook daadwerkelijk over? Een kleine bezetting vinden we alvast in het Writer-in-residence verblijf van het Nederlands Letterenfonds aan het Spui: Peter Terrin, hij won dit jaar de AKO literatuur prijs; samen met de nieuwe belofte van het Vlaamse land, Griet Op De Beeck en Kristien Hemmerechts, grande dame van de Vlaamse letteren, komen zij hun werk aan het Nederlandse volk tonen. Aan u de vraag of de Belgen werkelijk beter zijn. Onder leiding van Michel Krielaars.