SLAA

SLAA

Bio-industrie

Bio-industrie

2011-03-10 20:00:00

In 2011 staat de Boekenweek in het teken van de (auto)biografie. Het motto is: ‘Curriculum Vitae – geschreven portretten’. Aan de vooravond van de Boekenweek organiseren de SLAA en De Balie op 10 maart 2011 een avond over de opkomst van de biografie: ‘Bio-industrie’. De biografie heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. Er verschijnen steeds meer biografieën over een steeds groter wordende groep mensen. De biografie is niet langer voorbehouden aan dode staatsmannen maar ook aan levende staatsmannen, beroemdheden in het algemeen, piepjonge beroemdheden en ook niet of nauwelijks beroemde mensen. Misschien verdient iedereen wel een biografie. Misschien verdien jij wel een biografie.

Dit is je kans! Je krijgt 400 woorden om uit te leggen waarom het onderwerp van je biografie een biografie verdient. Dit kan zijn door de eerste en laatste zin van de biografie uit te schrijven, een geweldige (auto)biografische anekdote uit de doeken te doen, een levensloop in hoofdlijnen te geven of juist een dag uit het dagelijks leven van de hoofdpersoon te schetsen De vorm is geheel vrij.

In ieder geval moet onder de titel van het voorstel in twee zinnen worden uitgelegd waar het boek over zal gaan, een zogenaamde ‘pitch’. Een korte en krachtige samenvatting waardoor direct duidelijk wordt dat deze biografie geschreven en gelezen moet worden.
Op 10 maart beoordeelt een vakjury tijdens het programma de beste inzendingen. De winnaar krijgt een prachtig gebonden uitgave van zijn of haar biografie en maakt kans op het daadwerkelijk en officieel uitgeven van deze biografie.

Schrijf in maximaal 400 woorden op waarom en mail je voorstel voor 14 februari naar Odile Bodde, onder vermelding van je naam, leeftijd en e-mailadres.