SLAA

SLAA

Bijlmer Boekt! met o.a. Glodi Lugungu en Dean Bowen

Verhalen & Variété

Bijlmer Boekt! met o.a. Glodi Lugungu en Dean Bowen

Verhalen & Variété

di 18 december 2018
20.00
Bijlmer Parktheater

Bijlmer Boekt! is verhalend variété gepresenteerd door Christine Otten. Literatuur, spoken word, theater, cabaret, zang en muziek komen samen in een avondvullende show. Bijlmer Boekt! brengt via verhalen allerlei werelden bij elkaar. Het resultaat? Een avond waarop plaats is voor gevestigd én opkomend talent en voor alle Amsterdammers.

Met op 18 december o.a. Johan Fretz, Dean Bowen, Glodi Lugungu, Schavione Simson, Carolina Mout.

Bijlmer Boekt! wordt gepresenteerd door schrijver Christine Otten.
De muzikale omlijsting is in handen van Andro Biswane.

////

DEAN BOWEN | is dichter en performer. Hij publiceerde eerder op Samplekanon en Hard//Hoofd, in onder andere nY en Kunsttijdschrift Vlaanderen, en verwierf faam op vele binnenlandse en internationale podia om zijn buitengewoon bevlogen voordracht. In 2015 won Dean Bowen de Van Dale spoken Award in de categorie poëzie. Met Bokman was hij genomineerd voor de C. Buddingh-prijs 2018.

JOHAN FRETZ | studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, waar hij zich ontwikkelde als een politiek bevlogen acteur annex cabaretier. In 2010 nam hij deel aan de manifestatie tegen de culturele kaalslag op het Malieveld, waar hij een krachtige toespraak hield voor duizenden aanwezigen. Niet veel later debuteerde hij met het vlammende pamflet Hart voor kunst. Hij schreef gepeperde opiniestukken voor de Volkskrantjoop.nl en dejaap.nl, NRC Handelsblad en toerde door het hele land met zijn muzikale cabaretgroep De Gebroeders Fretz, waarmee hij ook een platencontract in de wacht sleepte.

GLODI LUGUNGU | is op jonge leeftijd gevlucht uit DR Congo en opgegroeid in Dommelen, bij Eindhoven, in een gezin van 9 kinderen. Hij werd opgevoed als voetballer maar zijn voetbalvrienden zagen al snel dat er in hem een comedian schuilde door alle grappige verhalen die hij vertelde in de kleedkamer na afloop van de training. Nu mag hij zich officieel lid van Comedytrain noemen en is hij zelf ook eindelijk overtuigd dat hij een comedian is.

CAROLINA MOUT | In Club Carolina bundelt Carolina Mout 30 jaar podiumervaring in een intiem en dynamisch theaterconcert. U wordt verwend met goede muziek en grappige en humoristische conferences. Het repertoire is zeer divers: van kleinkunst tot kaseko en alles daar tussenin. Ze wordt hierin begeleid door haar meesterlijke musici.

SCHAVIONE SIMSON | Begon met schrijven omdat ze in het schrijven zo goed haar gevoelens kwijt kon. Dingen die in haar hoofd geen naam hadden, kregen dit op papier wel. Het zorgde voor verlichting, nuancering, begrip voor wie en wat ze was en nog zoveel meer. Door spoken word leerde ze hoe je een tekst meer kracht kan geven als je het met een ander deelt. Spoken word is grenzeloos en betekent alles voor Schavione.

Bijlmer Boekt! is een programma van SLAA, het Bijlmer Parktheater en Christine Otten.