SLAA

SLAA

Bijlmer Boekt! i.s.m. Read My World

Verhalen & Variété

Bijlmer Boekt! i.s.m. Read My World

Verhalen & Variété

wo 7 oktober 2020
20.00
Bijlmer Parktheater

Hét literaire variétéprogramma van Zuidoost is terug! In samenwerking met het internationaal literatuurfestival Read My World en het Bijlmer Parktheater presenteert de SLAA een gevariëerde avond vol uitdagende cross-overs, waarbij literaire voordrachten afgewisseld worden met spoken word, muziek, hip-hop, stand-up comedy, dans en theater.

Te gast zijn onder meer Michael Tedja, Sabrina Starke en Sulaiman Addonia. Helaas kan Aysegül Karaca wegens omstandigheden niet aanwezig zijn.

Auteur en initiatiefnemer Christine Otten nodigde vijf uiteenlopende gasten uit die één ding met elkaar gemeen hebben: de liefde voor literatuur. Actuele onderwerpen, zoals het effect van corona op de culturele sector en de Black Lives Matter-demonstraties, klinken door in de gesprekken met de gasten en het werk dat wordt voorgedragen.

Wegens de coronamaatregelen is de zaal beperkt toegankelijk, maar voor iedereen die er niet bij kan zijn is er een livestream. Die is te volgen via Vimeo.

Over de gasten

Michael Tedja (1971) is dichter, schrijver en beeldend kunstenaar. Hij publiceert kunstpublicaties en literaire boeken, te vinden in de bibliotheken van o.m. het MOMA, Princeton University, Harvard University, Centre Pompidou, University of Cape Town, Staatliche Museen zu Berlin en Columbia University Libraries. Tedja werkt momenteel aan een dichtbundel en een roman.

Sabrina Starke is een self-made bekroonde singer-songwriter, producer en ambassadeur voor self-empowerment. Voor haar zielverwarmende muziek heeft ze een aantal prestigieuze prijzen gewonnen, waaronder twee Edison Awards (beste nieuwkomer van 2009 en de Edison Jazzism People’s Choice) en twee Radio 6 Awards (beste album 2013 en beste nummer 2015).

 Aysegül Karaca is een artieste die ervaring heeft op het gebied van film, televisie en thearer. Zo heeft ze rollen gespeeld in diverse films en televisieseries, als Ik weet wie je bent en Het Geheim van Sophia.

Sulaiman Addonia is een Eritrees -Britse schrijver. Zijn eerste boek, Als Gevolg van Liefde, was genomineerd voor de Commonwealth Writers Prize en is vertaald naar meer dan 20 talen. Zijn tweede roman Silence is my Mother Tongue was genomineerd voor de 2019 Orwell Prize for Political Fiction. Sulaiman Addonia is ook initiatiefnemer van de Creative Writing – Academy for refugees, een traject waarbij mensen met een vluchtelingenachtergrond een schrijfcursus volgen. Daarnaast organiseert hij literaire publieksevents. Zo vond vorig jaar de eerste editie plaats van het door hem opgerichte Asmara-Addis Literary Festival (In Exile), gericht op pan-Afrikaanse literatuur. De centrale thema’s waren toen Afrikaans feminisme, migratie-ervaringen in Europa, free love en radicale ideeën. Ook is Sulaiman mede-oprichter van een nieuwe literatuurprijs: Specimen Press en To Speak Europe in Different Languages: Hybrid and collective writing competition. Sulaiman werd geboren als kind van een Ethiopische vader en een Eritreese moeder. In 1976 vluchtte hij met zijn familie naar een vluchtelingenkamp in Soedan, waar zijn vader werd vermoord. Samen met zijn moeder en zijn jongere broer verhuisde Addonia naar Saoedi-Arabië, waar hij zijn jeugd doorbracht. Hij studeerde daar ontwikkelingssamenwerking en economie. Hij woont nu met zijn gezin in Elsene.