SLAA

SLAA

Bijlmer Boekt!

Bijlmer Boekt!

2013-05-14 20:00:00

I.s.m. Bijlmer Parktheater. Met: Jörgen Raymann, Jan van Mersbergen, Kris Berry en Stephan Sanders en Clara ‘C.I.A.’ Opoku. Presentatie: Christine Otten. Muziek: Raoul Fou a Man.

Bijlmer Boekt! is varieté in de letterlijke zin van het woord: een gevarieerde avond met schrijvers, dichters, maar ook theatermakers, comedians, acteurs, zangers, rappers, muzikanten (m/v) in een avondvullend revue-achtig programma. Het veelzijdige Amsterdam Zuid-Oost is een broedplaats van (bekend en onbekend) talent op allerlei gebied: spoken word, rap, theater, comedy, dans, literatuur. Tijdens Bijlmer Boekt! worden werelden bij elkaar gebracht, het brengt literatuur in de breedste en spannendste zin van het woord.

Deze editie zal schrijver, columnist, essayist, journalist, theatermaker en radio- en tv presentator Stephan Sanders, die met zijn veelzijdigheid alle eerstgenoemde gebieden lijkt te verenigen, spreken over zijn laatste werk. Een andere duizendpoot die geen introductie behoeft op deze avond is de Nederlands-Surinaamse komiek en televisiepresentator Jörgen Raymann. Na meer dan een decennium op de Nederlands buis is hij een nog even graag geziene gast als toen hij begon. Raymann zal een stuk uit zijn laatste show opvoeren.

Als altijd is er ook een schrijver die speciaal voor Bijlmer Boekt! een verhaal over de Bijlmer schrijft en voordraagt. Deze keer is het de beurt aan niemand minder dan Jan van Mersbergen, redactielid van literair tijdschrift De Revisor en winnaar van de BNG Nieuwe Literatuurprijs 2011 voor zijn roman Naar de overkant van de nacht. Van Mersbergen keert in zijn sobere en suggestieve taal steeds terug naar de grote thema’s van eenzaamheid en het menselijk tekort.

Kris Berry, de jonge zangeres die vorig jaar doorbrak met het succesvolle debuutalbum Marbles, zal met haar warme, soepele stem, openhartige songs vol gevoel en verleiding ten gehore brengen.

Kaartverkoop geschiedt via het Bijlmer Parktheater. Reguliere kaartjes zijn € 11, kaartjes voor CJP-pashouders en 65-plussers € 8,50. Let op: voor slechts € 16 krijgt u niet alleen toegang tot het theater, maar wordt u daar tevens vanaf het Leidseplein per bus heen vervoerd. Tijdens deze busrit zorgen wij uiteraard voor passend entertainment.

Met dank aan het Nederlands Letterenfonds en VSB fonds.