SLAA

SLAA

Bijlmer Boekt!

Bijlmer Boekt!

1387310400

Met: Manon Uphoff, Erik van Muiswinkel, Jeritza Toney, BabahTarawally en Black Harmony. Presentatie: Christine Otten. Muzikale begeleiding: Pablo Nahar.

Bijlmer Boekt! is variété in de letterlijke zin van het woord: een gevarieerde avond met schrijvers, dichters, maar ook theatermakers, comedians, acteurs, zangers, rappers en muzikanten (m/v) in een avondvullend revue-achtig programma. Het veelzijdige Amsterdam Zuidoost is een broedplaats van (bekend en onbekend) talent op allerlei gebieden. Tijdens Bijlmer Boekt! worden werelden bij elkaar gebracht en brengen de artiesten literatuur op de planken, in de breedste en spannendste zin van het woord.

Bijlmer Boekt! zal in december in het teken staan van – hoe kan het ook anders – Kerstmis. Wij schotelen je de 17e een mix voor van verhalen waar je nog tot ver na de Kerst op kunt teren. Op deze avond is allereerst te gast kleinkunstenaar Erik van Muiswinkel. We kennen hem van zijn programma’s met Diederik van Vleuten, maar ook van zijn Oudejaarsconferences in 2010 en 2012 en zijn soloprogramma’s De mensenvriend en 4-8-’61. Komend seizoen staat hij in het theater met zijn nieuwe soloshow Schettino!

Ook schrijfster Manon Uphoff betreedt het podium. Uphoff debuteerde in 1995 met de warm onthaalde verhalenbundel Begeerte, waarna ze nog drie bundels en een roman schreef. Haar gehele oeuvre werd bekroond met de C.C.S. Crone-prijs. Onlangs verscheen haar nieuwe bundel, De zoetheid van geweld.

Met de veelzijdige Jeritza Toney brengt Bijlmer Boekt! een talent van eigen bodem. Zo eigen zelfs, dat ze veel vaste bezoekers bekend voor zal komen… Toney is performer, comedian, muzikante en nog veel meer en zal zich op haar eigen unieke wijze mengen in de show.

De traditie is om één schrijver of artiest te vragen speciaal voor de gelegenheid een verhaal over Zuidoost te schrijven. Vanavond zal journalist, verhalenverteller en schrijver Babah Tarawally deze taak op zich nemen. Voordat hij ging schrijven was hij verhalenverteller in zijn geboortedorp in Sierra Leone. In 2010 schreef hij de roman De god met de blauwe ogen, vanavond schrijft hij voor ons.

Black Harmony zorgt voor passende muziek deze avond. De muzikale begeleiding tijdens het programma wordt, helaas voor de laatste maal, verzorgd door Pablo Nahar, mede-oprichter van het Surinam Music Ensemble en muzikant van Parimaribop. De presentatie is in handen van initiatiefneemster Christine Otten.