SLAA

SLAA

Bijlmer Boekt!

Bijlmer Boekt!

2014-05-20 20:00:00

Met: Lieve Joris, Maartje Wortel, Lucretia van der Vloot, Rayen Panday en Paa Kofi.
Presentatie: Christine Otten. Muziek: Pablo Nahar.

Bijlmer Boekt! Maart

Bijlmer Boekt! viert alweer zijn tiende verjaardag. Voor deze jubileumeditie komen bekende en minder bekende talenten samen in het veelzijdige Amsterdam Zuidoost. Het is een gevarieerd programma met schrijvers en dichters, maar ook theatermakers, comedians, acteurs, zangers, rappers en muzikanten dragen bij aan een avondvullend programma.
Tijdens deze tiende editie van Bijlmer Boekt! worden de grenzen van literatuur verlegd en wordt er een podium gecreëerd voor een nieuw, spannend en cultureel divers programma.

Schijfster Maartje Wortel opent de avond. Ze schreef de verhalenbundel Dit is jouw huis, de roman Half mens en onlangs verscheen haar nieuwe boek IJstijd. Ook werd ze onder meer genomineerd voor de Opzij literatuurprijs en de AKO literatuurprijs.
Rayen Panday is een aanstormend cabarettalent. Hij is onder meer tekstschrijver voor het succesvolle tv programma van Jörgen Raymann en De Dino Show en staat nu in de theater met zijn voorstelling Drie keer Rayen.
Zangeres Lucretia van der Vloot zorgt samen met jong talent Paa Kofi voor de muzikale noot van de avond. Lucretia heeft gestudeerd aan de Academie voor Kleinkunst en trekt door de theaters met de zangformatie Big, Black & Beautiful.
Paa Kofi vindt als zanger zijn basis in de soul, jazz, blues en reggae. Zijn passie ligt bij het creëren van verhalen, waarbij hij verschillende disciplines laat samensmelten tot een eigen en vernieuwende stijl.

Zoals altijd is er ook dit keer een schrijver die speciaal voor Bijlmer Boekt! een verhaal over de Bijlmer schrijft en voordraagt. Deze keer is het de beurt aan niemand minder Lieve Joris, internationaal bekend als schrijfster van non-fictie boeken over de Arabische wereld, Oost-Europa en Afrika. 

Speciaal voor bezoekers uit het centrum van Amsterdam pendelt de Bijlmerbus tussen het Leidseplein en Amsterdam Zuidoost. Tijdens deze busrit wordt er uiteraard voor passend entertainment gezorgd.