SLAA

SLAA

Bijlmer Boekt! met o.a. Murat Isik en Yerry Rellum

Bijlmer Boekt! met o.a. Murat Isik en Yerry Rellum

di 16 mei 2017

Bijlmer Boekt! is een avondvullend programma vol literatuur, muziek en feest in Amsterdam-Zuidoost. Bij Bijlmer Boekt! wordt gestreefd naar een diverse line-up waarbij verschillende culturen worden verbonden, waarin plaats is voor gevestigd én opkomend talent en waarin de focus ligt op het verhaal in de breedste zin van het woord.

Met Karin Amatmoekrim*, Murat Isik, Funda Mujde, Yerry Rellum (The Voice) en de winnaar van de Bijlmer Schrijft!-schrijfwedstrijd.

Murat Isik (1977) debuteerde in 2012 met de roman Verloren grond, die tot op heden tien drukken beleefde. Hij ontving er de Bronzen Uil Publieksprijs mee en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. Verloren grond werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks.

Funda Müjde bekend als cabaretière, presentatrice en actrice in speelfilms en tv-series zoals GTST, Medisch Centrum West, Zeg ‘ns AAA en Vrouwenvleugel. In 2007 overleefde Funda Müjde een ernstig ongeluk waardoor ze in een rolstoel belandde. Ze besloot haar beperking met enorme levenskracht te lijf te gaan en fietste in 88 dagen op een handbike naar Turkije.

Yerry Rellum heeft na de start van zijn zangcarrière in Frankrijk meerdere malen op het podium gestaan bij het North Sea Jazz Festival. Hij heeft samengewerkt met Anouk en Mr. Probz, maar is vooral bekend van The Voice of Holland.

* Wegens onvoorziene omstandigheden zal Astrid H. Roemer, in tegenstelling tot eerdere berichten, helaas niet naar Bijlmer Boekt! komen. Karin Amatmoekrim neemt op verzoek van Roemer de honneurs waar.

Karin Amatmoekrim werd geboren in Paramaribo. Ze studeerde psychologie en moderne letterkunde en publiceerde inmiddels zes romans. Haar autobiografische boek Het Gym werd door pers en publiek juichend ontvangen. Ook De man van veel (2013) kreeg lovende kritieken. Haar meest recente roman Tenzij de vader (2016) gaat over de worsteling tussen een vader en een dochter die elkaar amper kennen.

Astrid H. Roemer brak in Nederland door met Over de gekte van een vrouw, een experimentele roman over de complexiteit van het vrouw-zijn. In de jaren negentig schreef zij drie dekolonisatieromans, die in 2016 opnieuw werden uitgebracht als Onmogelijk moederland. Zij wordt zowel in Suriname als in Nederland geprezen om haar lef en eigenzinnigheid in het inmiddels uitgebreide oeuvre van poëzie, proza en theaterteksten. Zij is laureaat van de P.C. Hooftprijs voor haar proza-oeuvre.

Bijlmer Boekt! is een programma van SLAA, het Bijlmer Parktheater en Christine Otten.

LET OP: de Bijlmer-Boekt-bus rijdt vanaf 2017 niet meer!