SLAA

SLAA

Bijlmer Boekt!

Bijlmer Boekt!

di 10 februari 2015

Met: Quinsy Gario, Ester Naomi Perquin, Murth Mossel, Ernst Jansz en Gershwin Bonevacia.
Presentatie: Christine Otten.

Bijlmer Boekt! is een avondvullend programma vol literatuur, muziek en feest in Amsterdam-Zuidoost. Bij Bijlmer Boekt! wordt gestreefd naar een diverse line-up, waarbij verschillende culturele vlakken worden geraakt.

Op 10 februari opent Bijlmer Boekt! met Ester Naomi Perquin, die haar schrijfonderwijs bekostigde door vier jaar als gevangenisbewaarder te werken. In 2007 debuteerde zij bij Uitgeverij Van Oorschot met de dichtbundel Servetten halfstok. In 2009 volgde Namens de ander. Voor haar werk ontving ze onder meer de Liegend Konijn Debuutprijs, de Anna Blamanprijs, de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en de J.C. Bloemprijs. Ze draagt met regelmaat voor op festivals en in binnen- en buitenland. Begin 2012 verscheen haar nieuwe bundel Celinspecties. Deze bundel werd bekroond met de VSB Poëzieprijs 2013. Ook was ze stadsdichter van Rotterdam.

De Bijlmer Boekt!-schrijfopdracht wordt dit keer uitgevoerd door Quinsy Gario. Deze Curaçaos-Nederlandse dichter en kunstenaar heeft Theater-, Film- en Televisiewetenschap gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en is begonnen aan Comparative Women’s Studies in Culture and Politics. Hij heeft zijn eigen radioprogramma genaamd Roet in het eten dat tweewekelijks op Mart Radio wordt uitgezonden. Hij is lid van het Pan-Afrikaanse kunstenaarscollectief State of L3, het Antilliaans schrijverscollectief Simia Literario, redactielid van Andy’s Art & Culture Market en redacteur bij Space Invaders. Van zijn hand zijn twee dichtbundels uitgekomen.

Murth Mossel is bekend geworden in theaterland door zijn optredens met de FreshWagon en Comedytrain. Als ‘Murth the Man-o-Script’ staat hij bekend als een van de beste Nederlandse rappers. Om dit talent tot uiting te brengen maakt Murth deel uit van de rapgroep Flinke Namen. Naast stand-upcomedy-optredens en zijn muzikale carrière, is Murth in 2004 ook begonnen met het inspreken van stemmetjes. Hij gaf onder andere stem aan de Nederlandse versies van de films Rango, Rio, Kung Fu Panda en Turbo.

Ernst Jansz is de oprichter, zanger en toetsenist van Doe Maar en doet het als soloartiest ook erg goed. Ernst Jansz debuteert als schrijver met Gideons droom, twee jaar later gevolgd door de roman De overkant, waarop hij in 2000 zijn gelijknamige cd baseert. Molenbeekstraat (2006) is een prachtig dubbelportret in woord en muziek, een dubbelbiografie van twee generaties. Deze vijfde editie van De overkant (2009) is uitgebreid met twee fotokaternen, de liedteksten, een extra reisverhaal, extra noten en woordenlijst en wordt compleet geleverd met cd en dvd.

Zoals bij elke Bijlmer Boekt! zal de avond worden opgeluisterd door een Jong Talent, aangedragen door het Bijlmer Parktheater. Dit keer zal dat Gershwin Bonevacia zijn.

Woont u diep in het centrum en kijkt u op tegen de ov-rit? Vanaf De Balie (Leidseplein) vertrekt een heuse Bijlmer Boekt!-bus mét entertainment. Vooraf reserveren is verplicht en kan via de site van het Bijlmer Parktheater!