SLAA

SLAA

Bijlmer Boekt!

Bijlmer Boekt!

2014-11-18 20:00:00

Met: Joke van Leeuwen, Nathalie Baartman, Said El Haji, Kabier Noor Mohamed en Simone Zeefuik.
Presentatie: Christine Otten. Muzikale begeleiding: Sanne Landvreugd.

Bijlmer Boekt! is een avondvullend programma vol literatuur, muziek en feest in Amsterdam Zuid-Oost.

Op 18 november opent Bijlmer Boekt! met niemand minder dan Joke van Leeuwen. Deze creatieve alleskunner is niet alleen een zeer succesvol romanschrijfster, ze won in 2013 de AKO literatuurprijs met haar roman Feest van het begin, maar schrijft ook zeldzame kinderliteratuur die zowel diepgang als humor bevat. Ook ontving van Leeuwen de C. Buddingh-prijs voor haar poëziebundel Laatste lezers.

Cabaret is er in de vorm van Nathalie Baartman. Deze cabaretière is niet van deze tijd, ze eet nog rijstepap en in haar ideale wereld breien de mensen in de trein in plaats van dat ze naar hun verlichte schermpjes staren. Baartman maakt zich druk om de wereld en deelt deze zorgen op unieke manier met het publiek.

Met schrijver Said El Haji als uitvoerder van de vaste Bijlmer Boekt! schrijfopdracht heeft u absoluut niet de minste voor u. El Haji is werkzaam als schrijver, publicist, columnist, blogger en schrijfdocent. Zijn succesvolle debuutroman De dagen van Sjaitan is inmiddels ook in het Frans verschenen en hij werkte tevens als redacteur van het literaire-journalistieke tijdschrift Passionate Magazine. Zijn nieuwste roman Sta op en leef, vader, verscheen eind november 2013.

Schrijver Hannah van Munster zal kort iets vertellen over haar nieuwe Bijlmerroman Onder de dreven, waar ze ook een stuk uit zal voorlezen.

Muziek wordt verzorgd door Kabier Noor-Mohamed, ook wel de Hindoestaanse Andre Hazes genoemd. In zijn eerste theatershow De wonderbaarlijke genezing van een depressieve moslim gaat hij op zoek naar zijn eigen levenslied, en speciaal voor Bijlmer Boekt! komt hij ook bij ons zoeken.

Het jonge talent van deze editie is Simone Zeefuik, een schrijver wiens werk zich richt op politieke beeldvorming in de media, anti-Black racism en representatie. Zeefuik is de oprichter van poetry platform REefinition en werkt momenteel aan de choreopoem An Orange Blues over het leven van ongedocumenteerde heren en dames in Nederland.

EXTRA: Na afloop van deze editie vieren we in de foyer met zijn allen het 5-jarig bestaan van het Bijlmer Parktheater. DJ Emile komt plaatjes draaien en aanvragen is mogelijk, dus bedenk alvast waar je op wil dansen!