SLAA

SLAA

Bijlmer Boekt!

Bijlmer Boekt!

2014-09-10 20:00:00

Met: Annejet van der Zijl, Vladimir Lucien, Cheyenne Toney, Matroesjka en Valéry Levant. Muzikale begeleiding: Pablo Nahar. Presentatie: Christine Otten.

Met deze editie van Bijlmer Boekt! gaan we alweer het vierde seizoen in van hét literaire variétéprogramma in Zuidoost. Zoals bekend hebben wij in dit veelzijdige stadsdeel een broedplaats gevonden van bekend en onbekend talent op allerlei gebied: spoken word, rap, theater, comedy, dans, literatuur. Tijdens Bijlmer Boekt! worden deze werelden bij elkaar gebracht, wat resulteert in een show die literatuur in de breedste en spannendste zin van het woord biedt.

De befaamde schrijfopdracht – het schrijven van een verhaal over Zuidoost of de Bijlmer – wordt ditmaal uitgevoerd door Annejet van der Zijl. Praktisch al haar boeken zijn bestsellers geworden, drie ervan zijn verfilmd. Haar bekendste titel is Sonny Boy, de reconstructie van een waargebeurd liefdesverhaal in de Tweede Wereldoorlog. Op dit moment werkt ze aan een levensverhaal dat zich afspeelt tegen het decor van de Amerikaanse en Europese geschiedenis tussen 1875 en 1950.

Tijdens deze Bijlmer Boekt! krijgen de bezoekers een exclusieve preview van een van de hoofdgasten van het Read My World Festival, de Caraïbische schrijver en dichter Vladimir Lucien (Saint Lucia, 1988). Na een korte carrière als acteur studeerde Lucien Engels en Theaterwetenschappen. Zijn werk verscheen in verschillende literaire tijdschriften en werd opgenomen in de bloemlezing Beyond Sandre Grande. Tevens is hij de scenarioschrijver van de documentaire The Merikins (2012) over de geschiedenis van Amerikaanse ex-slaven in Trinidad. Lucien debuteerde in mei dit jaar met de bundel Souding Ground.

Valéry Levant is het nieuwe talent van deze editie. De muziek wordt verzorgd door Cheyenne Toney, een rasechte Zuidoostse die het in de laatste editie van The Voice tot in de halve finale schopte. Comedy is er van Matroesjka (Janneke Rinzema en Lisa Loeb), die op het Amsterdams Kleinkunst Festival de publieksprijs wonnen met hun voorstelling Naar Almere. Ook worden er uiteraard weer een boekenpakket en vrijkaarten voor de volgende editie verloot! Naast de bekende programmaonderdelen hebben we ook nóg een verrassing in petto, maar die houden we nog even voor onszelf.