SLAA

SLAA

J.M.A. Biesheuvelprijs 2023

J.M.A. Biesheuvelprijs 2023

Roos van Rijswijk

zo 19 februari 2023
16:00
SPUI25

De J.M.A. Biesheuvelprijs 2023, de prijs voor de beste verhalenbundel van het afgelopen jaar, wordt uitgereikt op zondag 19 februari, tijdens de Week van het Korte Verhaal. Het feestelijke programma rondom de uitreiking vindt plaats in SPUI25. Roos van Rijswijk brengt een ode aan het korte verhaal. Sara de Monchy draagt een kort verhaal van J.M.A. Biesheuvel voor. Presentatie is in handen van Arjen Fortuin. De genomineerden voor de prijs zijn:

  • Joke van Vliet, Wanneer de herten komen, Querido.
  • Hedda Martens, Bij wijze van leven, Querido.
  • Joep van Helden, Jerrycan, Atlas Contact.
  • Mischa Andriessen, Probeer de hemel mijn huis te maken, Querido.

Je kunt je hier gratis aanmelden voor de uitreiking. De livestream vind je hier.

De jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2023 bestaat uit Joost Baars, Yra van Dijk, Ilse Josepha Lazaroms en Dieuwertje Mertens.

Het prijzengeld voor de J.M.A. Biesheuvelprijs wordt bijeengebracht door een crowdfundingsactie op platform Voor de Kunst. De hele opbrengst gaat naar de prijswinnaar. Doneren? Dat kan hier tot 17 februari!

Voor meer informatie kunt u terecht op www.jmabiesheuvelprijs.nl.

De J.M.A. Biesheuvelprijs werd in 2015 in het leven geroepen door Irwan Droog, Arjen Fortuin, Daphne de Heer, Esther Kuijper, Roos van Rijswijk en Edith Vroon. De J.M.A. Biesheuvelprijs is de eerste en enige prijs voor de beste Nederlandstalige korteverhalenbundel. Het is bovendien de enige literaire prijs die geheel wordt gecrowdfund: het totale bedrag dat via Voordekunst wordt gedoneerd, gaat naar de winnende schrijver. De prijs is vernoemd naar J.M.A. Biesheuvel, een van de grootmeesters van het korte verhaal. Eerdere winnaars waren onder anderen Rob van Essen, Maarten ’t Hart en Mensje van Keulen. In 2022 won Hanna Bervoets de prijs met haar bundel Een modern verlangen.