SLAA

SLAA

AMSTERDAMMERS: De Banne

AMSTERDAMMERS: De Banne

wo 25 oktober 2023
18:00
Broedplaats de Rietwijker

In de vierde editie van AMSTERDAMMERS luisteren we naar schrijvers Chris Keulemans en Samira Hoogvliets. Zij verkenden samen de Banne in Amsterdam-Noord en schreven daar een monoloog over. Op woensdag 25 oktober kun je in broedplaats de Rietwijker komen luisteren naar het verhaal over Noord. Tijdens het programma bieden we je een buurtbuffet aan, klaargemaakt door een lokale cateraar.

Het programma AMSTERDAMMERS geeft buurtgenoten een inkijkje in het leven van mensen uit hun wijk. Een of meerdere schrijvers nemen intrek in één van de vele buurten die Amsterdam rijk is. Ze verkennen de omgeving, leren de buurtbewoners kennen en interviewen Amsterdammers met een bijzonder verhaal. Aan de hand van deze ervaring wordt er een monoloog geschreven. Op de avond zelf komen buurtbewoners bij elkaar om te luisteren naar de monoloog en met elkaar en de schrijver(s) in gesprek te gaan, onder het genot van een maaltijd door een lokale cateraar. Dit alles onder leiding van woordkunstenaar Manu van Kersbergen.

AMSTERDAMMERS is hét evenement waarbij inwoners van de stad samenkomen om te luisteren naar een verhaal over hun buurt en hun bijzondere buren. AMSTERDAMMERS is een ode aan de bijzondere wijken van de stad, en hun inwoners. Het biedt herkenning, en laat mensen (nader) kennis maken met literatuur. Eerdere edities vonden plaats in de Diamantbuurt (de Pijp), met Samya Ghilane, de Bijlmermeer, met Gerson Main en Black Harmony) en Slotermeer (met Kaweh Modiri en Zouhair Mtazi).

AMSTERDAMMERS wordt mede mogelijk gemaakt door:

Foto: Ilfa Meefout

Manu van Kersbergen (1984) brak met zijn album DE VLOEK OP DE OVERVLOED landelijk door als woordkunstenaar. Met muziek, spoken word en andere vormen van taalkundige voordrachten besteeg hij vele podia in Nederland en België. Hij ontwikkelde een grote liefde voor het vertellen en overdragen van een verhaal met ritmische en poëtische elementen. Als afgestudeerd antropoloog heeft Manu als maker en zelfstandig ondernemer meerdere concepten vorm gegeven. Zo presenteerde hij jarenlang het radioprogramma SPOKEN, was hij hoofdredacteur van het literaire magazine SPUNK en was hij als artistiek leider betrokken bij de oprichting van het door jonge makers gedragen multimediaplatform MASSA. Inmiddels geeft hij les op ArtEZ-Conservatorium en wordt hij met regelmaat benaderd voor het geven van masterclasses op het gebied van creatief schrijven en presenteren. In 2015 richtte Manu samen met compagnon Derek Otte, UITGEVERIJ RORSCHACH op, een platform voor controversiële woordkunstenaars.