SLAA

SLAA

Absurdisme, Ahoi!

Absurdisme, Ahoi!

2009-12-09 20:00:00

Deze avond presenteert Arjen Fortuin het speciale programma Absurdisme, Ahoi! Hij geeft Hugo Brandt Corstius het woord over absurditeiten en stelt Martijn Engelbregt voor aan het publiek. Engelbregt wil onder het motto Zijn er nog vragen inzicht krijgen in het absurdisme gehalte van de aanwezigen. Ronald Snijders en Fedor van Eldijk lezen autocues van Rob Brandsteder, maar daarmee zijn we er nog niet, want Paul Kempers geeft vanuit pantoffelperspectief inzicht in absurdistische werelden.
Wordt Daniil Charms intussen niet vergeten? Zeker niet. Annelies Verbeke legt uit waarom Charms geen absurdist is, waarna Gerindo Kartadinata met een acteur theater maakt van scènes uit verhalen van Charms.
Arjen Fortuin en Saskia de Jong reisden af naar Maarten Biesheuvel en spraken met hem over de absurdistische kanten van zijn werk. Michel de Waart was er bij met zijn camera, waardoor wij op beeld kunnen genieten van deze gedenkwaardige ontmoeting. Martijn Engelbregt trekt absurde conclusies, waarna Arjen er resoluut een einde aan maakt.