SLAA

SLAA

5Kwarts: Nyk de Vries

5Kwarts: Nyk de Vries

2013-02-26 20:30:00

Met: Stephanie Pan, Eefje de Visser, Bente Hamel, Jan Pieter Tuinstra en awkward i

​De SLAA en het Melkweg Theater slaan wederom een 5kwartsmaat. Een ongebruikelijke maatsoort, die leidt tot vier ongebruikelijke programma’s waarin telkens een schrijver de hoofdrol speelt in zijn eigen compositie van tekst, beeld en geluid. Gedurende vijf kwartier wordt de lezer/toeschouwer meegenomen in het (artistieke) leven van de auteur. De schrijver ontvangt op het podium van het Melkweg Theater telkens mede-artiesten, schrijvers, denkers, theatermakers en musici. Want hoe mooi voorlezen ook kan zijn, er valt tegenwoordig dankzij alle media en de hechte onderlinge, genre-overschrijdende artistieke verwantschappen tussen schrijvers en andere artiesten veel meer te laten zien op een podium. Eerder waren Ivo Victoria en Rob Waumans te gast, Maartje Wortel, Marjolijn van Heemstra en Alfred Schaffer.

Vanavond is het de beurt aan Nyk de Vries, maker van ultrakorte absurdistische verhalen, die gebundeld zijn in ‘De dingen gebeuren omdat ze rijmen‘ en ‘Motorman’. Hij is schrijver en muzikant en waagt met zijn gasten de stap over de genregrens.
De titel van de avond, ‘Go to sleep little baby’, wekt verschillende associaties op: slaap, warmte en ook geborgenheid. Samen met zangeressen Stephanie Hamel en Eefje de Visser, kunstenaar en radio-maker Bente Hamel, filmmaker Jan Pieter Tuinstra en muzikant awkward i onderzoekt Nyk de Vries op 26 februari in de Melkweg dit onderwerp.