SLAA

SLAA

5Kwarts: Hannah van Wieringen

5Kwarts: Hannah van Wieringen

2013-10-08 21:00:00

Met: Hannah van Wieringen, Marcus Azzini, Rob Klinkenberg, Thomas Lamers, Dries Verhoeven, Bo Tarenskeen, Shira Keller, Roeland Hofman en Bas Rijnsoever.

​De SLAA en De Melkweg slaan voor het derde seizoen op rij een 5kwartsmaat. Een ongebruikelijke maatsoort, die leidt tot ongebruikelijke programma’s waarin telkens een schrijver de hoofdrol speelt in zijn eigen compositie van tekst, beeld en geluid. Gedurende vijf kwartier wordt de lezer/toeschouwer meegenomen in het (artistieke) leven van de auteur. De schrijver ontvangt op het podium van het Melkweg Theater telkens mede-artiesten, schrijvers, denkers, theatermakers en musici. Want hoe mooi voorlezen ook kan zijn, er valt tegenwoordig dankzij alle media en de hechte onderlinge, genre-overschrijdende artistieke verwantschappen tussen schrijvers en andere artiesten veel meer te laten zien op een podium. In eerdere seizoenen waren Ivo Victoria en Rob Waumans te gast, Asis Aynan, Maartje Wortel, Krijn Peter Hesselink, Marjolijn van Heemstra, Alfred Schaffer, Nyk de Vries en Typhoon.

Het derde seizoen van 5kwarts wordt geopend door Hannah van Wieringen, groot fan van het gesproken woord. Zij vraagt enkele vrienden naar hun favoriete gedichten en naar hun gedachten over hoe het theater volgens hen de wereld redt. Er is werk van regisseur Marcus Azzini bij Toneelgroep Oostpool, er is een briefwisseling over meer of minder moralisme in de kunst, poëzie van Lieke Marsman, muziek van Bas van Rijnsoever en een top 10 met de beste gedichten die u beslist niet moet missen als u een beter mens wilt worden.