SLAA

SLAA

5kwarts: Asis Aynan

5kwarts: Asis Aynan

2011-10-05 20:30:00

De SLAA en het Melkweg Theater slaan een 5kwartsmaat. Een ongebruikelijke maatsoort, die leidt tot vier ongebruikelijke programma’s waarin telkens een schrijver de hoofdrol speelt in zijn eigen compositie van tekst, beeld en geluid. Gedurende vijf kwartier wordt de lezer/toeschouwer meegenomen in het (artistieke) leven van de auteur. De schrijver ontvangt telkens mede-artiesten, schrijvers, denkers en theatermakers als zijn gast.

Veel jonge schrijvers zoeken naar nieuwe vormen om hun performance en denkbeelden beter uit te laten komen. Hoe mooi voorlezen ook kan zijn, er valt tegenwoordig dankzij alle media en de hechte onderlinge, genre-overschrijdende artistieke verwantschappen tussen schrijvers en andere artiesten veel meer te laten zien op een podium. De SLAA en Melkweg Theater bundelen daarom hun krachten om literair talent een theatrale uitingsvorm te geven. De eerste in de reeks is: Asis Aynan.

Aynan bijt het spits af en verzorgt de eerste editie van 5kwarts. Zijn gasten zijn Pieter Peekelharing, Nathalie Baartman, Mohamed Imetlâa, Shishunk en Mahdi Acherchour.

De Melkweg entree: €10 / €9 (korting) / €5 (studenten)