SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: Wout Waanders

Daan Doesborgh, Wout Waanders

De Poëziepodcast: Wout Waanders

Daan Doesborgh, Wout Waanders

De Poëziepodcast · Aflevering 69: Wout Waanders

Een nieuwe Poëziepodcast van SLAA, door Daan Doesborgh. Over dichters, hun gedichten, en de wereld waar ze die vandaan halen. Deze maand: Wout Waanders.

Daan Doesborgh gaat in gesprek met Wout Waanders, winnaar van de C. Buddinghprijs 2021, over Joke van Leeuwen, de C. Buddinghprijs en wat je met behulp van statistiek wel of niet kan leren over poëzie en porno.

Foto: Studio SchulteSchultz

Wout Waanders schrijft gedichten en zit in BOYBAND, een literaire boyband. Zijn debuutbundel Parkplan (De Harmonie, 2020) won de C. Buddingh-prijs, en werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs. Wout heeft opgetreden op festivals als de Zwarte Cross, Gedichtenbal, Wintertuinfestival en Lowlands. Gedichten van hem verschenen onder meer in Hollands Maandblad, Das Magazin, Extaze, Kluger Hans, NRC, Trouw en diverse bloemlezingen. In het recente verleden was Wout huisdichter van radiostation 3FM en stadsdichter van Nijmegen.

Daan Doesborgh (1988) is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot.