SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: Joost Oomen

Daan Doesborgh, Joost Oomen

De Poëziepodcast: Joost Oomen

Daan Doesborgh, Joost Oomen

Daan Doesborgh gaat in gesprek met Joost Oomen over de poëzie van de Azteken, het magnetische veld van de poëzie en welke stem je hoort als je een gedicht leest.

Luister De Poëziepodcast op SoundcloudiTunes of Spotify.

Foto: Gaby Jongenelen

Joost Oomen (1990) is dichter, schrijver, drummer en performer. Hij publiceerde de bundels Vliegenierswonden en De stort, de novelle De zon als hij valt en de vinylsingle Joost Oomen. Joost Oomen was zowel huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen als stadsdichter van Groningen en won in 2011 het Hendrik de Vriesstipendium voor nieuwe literatuur.

Naast dichter is Oomen ook actief als organisator van Kantoorpoëzie, Dichters in de Prinsentuin en Explore the North. Werk van Oomen verscheen in hard//hoofd, samplekanon en Kluger Hans. Oomen trad onder andere op bij Crossing Border, Dichters in de Prinsentuin, Boekenbal voor de Lezers, Wintertuin, Sunsation, Oerol, Into the Great Wide Open, Lowlands en het Gedichtenbal.

In zijn vrije tijd is Oomen onderdeel van het literaire dj-collectief Team KTW.

Daan Doesborgh (1988) is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot.