SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: Rodaan Al Galidi

Daan Doesborgh, Rodaan Al Galidi

De Poëziepodcast: Rodaan Al Galidi

Daan Doesborgh, Rodaan Al Galidi

 

Daan Doesborgh gaat in gesprek met Rodaan Al Galidi over Rutger Kopland, waarom Dante Alighieri beter is dan Shakespeare, en waarom je beter Dan Brown dan Rodaan Al Galidi kunt zijn. Luister De Poëziepodcast op SoundcloudiTunes of Spotify.

Rodaan Al Galidi (Irak) woont sinds 1998 in Nederland. Naast dichter is hij auteur van verschillende romans, waaronder het nieuwste boek Holland (2020). Dit is het vervolg op de bestseller Hoe ik talent voor het leven kreeg, dat inmiddels ook is verschenen in het Engels. Zijn dichtbundels De herfst van Zorro (2007) en Koelkastlicht (2016) waren genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. De roman De autist en de postduif (2011) won de Literatuurprijs van de Europese Unie.

Daan Doesborgh (1988) is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot.