SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: De Poezieboys

Daan Doesborgh

De Poëziepodcast: De Poezieboys

Daan Doesborgh

Daan Doesborgh gaat in gesprek met Jos Nargy van De Poezieboys over Daniil Charms, Jörgi Eisføgl en de constante zoektocht naar vrijheid. Luister De Poëziepodcast op Soundcloud, iTunes of Spotify.

De uitspraak ‘Terugkomen is niet hetzelfde als blijven’ is van Belle van Zuylen.

De voorstelling “Yy of ‘Eer de nagedachtenis aan de slag bij Thermopylea’” is nog te zien tot en met 21 december, zie voor speeldata en kaartjes www.depoezieboys.nl.

Jos Nargy vormt samen met Joep Hendrikx het duo De Poezieboys. Ze maakten furore met verschillende voorstellingen op theaterfestival de Parade en in de theaters. Ook organiseerden ze poëzieavonden met jonge (levende!) dichters en richten ze de Poeziebar op. Samen met een muzikant brengen zij de beste poëzie van dit moment, geïnspireerd op die ene legendarische avond in Carré. En natuurlijk met als doel: uitverkochte, dampende en joelende zalen voor de poëzie! Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken.

Daan Doesborgh (1988) is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot.