SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: Neeltje Maria Min

Daan Doesborgh

De Poëziepodcast: Neeltje Maria Min

Daan Doesborgh

 

Daan Doesborgh gaat in gesprek met Neeltje Maria Min over Menno Wigman, zijn steelpannetje en dat van F. Starik, hoeveel bundels Neeltje nou eigenlijk geschreven heeft en hoe afschuwelijk het is om in den lande op te moeten treden.

Het gedicht over de man die de jas van zijn vader draagt, en dan niet in de spiegel maar in een winkelruit zijn vader ziet lopen is niet van F. Starik maar het gedicht ‘de jas’ van de al even betreurde Wim Brands. Het boek ‘er moet iets gebeuren’ is van Maartje Wortel.

Luister De Poëziepodcast op Soundcloud, iTunes of Spotify.

Neeltje Maria Min is in 1944 geboren in het kunstenaarsdorp Bergen. Op haar veertiende publiceert zij gedichten in het Algemeen Handelsblad onder het pseudoniem Sophie Perk. In 1966 komt haar grote doorbraak. Ze debuteert dan met de bundel Voor wie ik liefheb wil ik heten. Deze bundel breekt inhoudelijk en stilistisch met o.a. de poëzie van de Experimentelen uit de vijftiger jaren en is een schot in de roos. Het gelijknamige gedicht past qua inhoud uitstekend bij het vroegere werk van het Burger Weeshuis. Nieuwe gedichten van haar verschijnen pas negentien jaar na haar indrukwekkende debuut.

Daan Doesborgh (1988) is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot.

//Foto: Roland Gerrits