SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: Max Greyson

Daan Doesborgh, Max Greyson

De Poëziepodcast: Max Greyson

Daan Doesborgh, Max Greyson

In een nieuwe Poëziepodcast spreekt Daan Doesborgh met de Vlaamse dichter Max Greyson. Max leest het gedicht Het wordt tijd van Eddy van Vliet en het gedicht Geef hem een naam van hemzelf.

Luister De Poëziepodcast op Soundcloud, Itunes of Spotify.

Max Greyson (1988) is een  dichter, theaterschrijver en spoken word performer uit Antwerpen. Sinds 2011 gaat hij heel Europa rond als spoken word performer in internationale, interdisciplinaire muziektheatervoorstellingen van  Roots & Routes en Un-Label. Zo performde hij intussen onder meer op Fabbrica Europa in Firenze, Sommerblut Festival Keulen en op het Sziget Festival in Boedapest. In 2015 werd hij vice-kampioen Poetry Slam van Nederland, waar hij complimenten naar zijn hoofd kreeg als: de lyricus, de muzikale dichter en de vernieuwer van zinnen. In 2018 sleepte zijn debuutbundel Waanzin went niet een nominatie voor de Jo Peters Poëzieprijs in de wacht. Het gedicht ‘Onscherp’ werd in 2018 bekroond met de Melopee Poëzieprijs. Vanaf 2019 is hij als onderzoeker verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Zijn project ArtInAD is een artistiek onderzoek naar integratie van audiodescriptie in muziektheater.

Daan Doesborgh (1988) is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot.