SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: Maarten van der Graaff

De Poëziepodcast: Maarten van der Graaff

In een nieuwe Poëziepodcast spreekt Daan Doesborgh met dichter Maarten van der Graaff. Maarten leest het gedicht Derde document uit zijn nieuwe bundel Nederland in stukken en een titelloos gedicht van de Peruviaanse dichter César Vallejo.

Luister De Poëziepodcast op Soundcloud, Itunes of Spotify.

Maarten van der Graaff (1987) debuteerde in 2013 met de bundel Vluchtautogedichten bij uitgeverij Atlas Contact. In 2014 werd deze bundel met de C. Buddingh’-prijs bekroond. Dood werk, zijn tweede bundel, verscheen in 2015 en werd twee jaar later bekroond met de J.C. Bloem-poëzieprijs. In 2017 verscheen zijn debuutroman Wormen en engelen, die werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs. Hij is redacteur en medeoprichter van het online literair tijdschrift Samplekanon.

Daan Doesborgh (1988) is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot.