SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: K. Michel

Daan Doesborgh, K. Michel

De Poëziepodcast: K. Michel

Daan Doesborgh, K. Michel

 

Daan Doesborgh gaat in gesprek met K. Michel over Dorien de Wit, kano’s in de vijver van de poëzie, niet meegaan in de zwaarte en gedichten die als een appel van de boom vallen. Luister De Poëziepodcast op SoundcloudiTunes of Spotify.

Foto: Melle Hammer

K. Michel (1958) studeerde filosofie in Groningen en Amsterdam. Debuteerde in 1989 met de dichtbundel ‘Ja, naakt als de stenen’. Drie jaar later verscheen de verhalenbundel ‘Tingeling & Totus’. In 1994 verscheen zijn tweede dichtbundel ‘Boem de nacht’ die met de Herman Gorter-prijs werd bekroond. In 1999 verscheen de bundel ‘Waterstudies’ waarvoor hij de VSB-poëzieprijs en de Jan Campert-prijs ontving. In datzelfde jaar werd door het Onafhankelijk Toneel een theatervoorstelling gemaakt van de verhalen over Tingeling. In 2004 verscheen de poëziebundel ‘Kleur de schaduwen’, die werd gevolgd door ‘In een handpalm’ (verhalen en beschouwingen, 2008) en ‘Bij eb is je eiland groter’ (poëzie, 2010) waarvoor hij de Awaterprijs kreeg èn de Guido Gezelle-prijs. In 2016 verscheen ‘Te voet is het heelal drie dagen ver’ (poëzie). Ook verscheen een verzamelbundel in 2016 met alle gedichten uit de eerste 5 bundels onder de titel ‘Speling zoeken’. Zijn meest recente publicatie is ‘& rol door’ (poëzie) die in november 2020 verscheen tijdens de lockdown. Het werd al snel drie keer herdrukt.
Michel was redacteur van het literaire tijdschrift Raster. Hij vertaalde ook poëzie van o.a. Octavio Paz, Arthur Sze en Russel Edson en hij stelde bloemlezingen samen uit het werk van John Berger en Stefan Themerson.

Daan Doesborgh (1988) is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot.