SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: Erik Jan Harmens

Daan Doesborgh, Erik Jan Harmens

De Poëziepodcast: Erik Jan Harmens

Daan Doesborgh, Erik Jan Harmens

 

Daan Doesborgh gaat in gesprek met Erik Jan Harmens over Gerrit Achterberg, praten over boeken die je niet gelezen hebt, en het belang van eerlijkheid in de poëzie. Luister De Poëziepodcast op SoundcloudiTunes of Spotify.

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels. Harmens publiceerde ook twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw en een met Ilja Leonard Pfeijffer. Hij was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Ook schreef hij zes romans. Harmens maakte twee podcasts over hoe het is om te leven zonder roes: Onverdoofd en Nuchter. In september 2021 publiceerde hij in NRC Handelsblad een essay over de diagnose autismespectrumstoornis die hij twee jaar geleden kreeg. Over die diagnose maakt hij op dit moment een nonfictieboek en een dichtbundel. Beide boeken verschijnen bij uitgeverij Thomas Rap.

Daan Doesborgh (1988) is schrijver en presentator, en woont in Amsterdam. Hij is redacteur van Tirade en oud-redacteur van Propria Cures. In 2010 werd hij Nederlands Kampioen Poetry Slam. In samenwerking met de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) maakt hij de maandelijkse Poëziepodcast. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Van Oorschot.