SLAA

SLAA

De Poëziepodcast: Astrid Haerens

Daan Doesborgh

De Poëziepodcast: Astrid Haerens

Daan Doesborgh

Daan Doesborgh gaat in gesprek met de kersvers voor de C. Buddingh’-prijs genomineerde Astrid Haerens over Ruxandra Cesereanu, hoe poëzie tegelijk grimmig en grappig kan zijn, en wat de overeenkomst is tussen Astrids bundel Oerhert en een opera.

Luister De Poëziepodcast op SoundcloudiTunes of Spotify.

 

Foto: Stine Stampers

Astrid Haerens (1989) groeide op in Zwevegem en woont in Brussel.
Ze behaalde een Master in Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen.

Astrid schrijft proza en poëzie. In september 2017 verscheen haar debuutroman Stadspanters bij uitgeverij Polis. Ander werk publiceerde ze onder meer in Revisor, De Gids, Het liegend konijn, de Poëziekrant, DW B, deBuren, de Standaard, Deus ex Machina, Hard//Hoofd, etc. In 2019 trok Astrid door de Westhoek in het kader van ‘iedereen dichter’ en maakte een multimediale poëzieplattegrond en film over de streek, samen met Leonardo Van Dijl.

Voorjaar 2022 verscheen haar poëziedebuut Oerhert bij uitgeverij Atlas Contact, die genomineerd werd voor de Herman de Coninckprijs 2023. Samen met geluidskunstenares Mariske Broeckmeyer (MARIS) maakte ze een performance met muziek en teksten uit Oerhert, waarmee ze touren. Van 2022 tot 2024 is Astrid Letterzetter van Kortrijk, een alternatieve invulling van het stadsdichterschap. Ze leidt er een collectief van schrijvers en is twee jaar curator van het Memento woordkunstenfestival. Daarnaast werkt ze als docent Literaire analyse aan het conservatorium van Antwerpen, geeft ze les aan de Educatieve Master Schrijven aan het RITCS in Brussel en werkt ze als schrijfdocent aan de academie van Anderlecht.

Astrid is aangesloten bij Auteurslezingen.be.Organisatoren en boekers kunnen hierbij een lezingsubsidie aanvragen.

Fotobeeld door (c) Stine Sampers.