SLAA

SLAA

Schrijf me! S4.3 P.F. Thomése

P.F. Thomése, Roos van Rijswijk

Schrijf me! S4.3 P.F. Thomése

P.F. Thomése, Roos van Rijswijk

 

In Schrijf me! leer je schrijvers en hun debuut kennen. In seizoen vier lezen Aya SabiAlma Mathijsen en P.F. Thomése een brief voor aan een personage uit hun debuutroman. Daarna gaan ze met Roos van Rijswijk in gesprek over hun boek – en hun toekomstplannen. Seizoen vier is live opgenomen in het Betty Asfalt Complex op 16 maart 2023.

Tijdens deze audioserie draaien we de rollen om: de schrijvers schrijven deze keer niet vanuit, maar aan een van hun personages. Eindelijk horen we wat de schrijver écht vindt van de mensen die hun pagina’s bewandelen. Kun je als schrijver boos zijn op je eigen personage, of misschien wel jaloers? Is er nog iets dat je ze nooit hebt durven zeggen? Hoe verandert de relatie tussen schrijver en personage na het afleveren van dat eerste boek?

In aflevering 3 leest P.F. Thomése een brief voor aan Herman Visch, het hoofdpersonage van zijn debuutroman Heldenjaren (in 1994 verschenen bij Querido). In eerdere seizoenen van Schrijf me! hoorde je brieven van Sholeh Rezazadeh, Joost Oomen, Valentijn Hoogenkamp, Tatjana Almuli, Marion Bruinenberg, Sarah Neutkens, Shula Tas, Hanna Bervoets en Lisa Weeda.

P.F. Thomése is de auteur van een groot en belangrijk literair oeuvre. De bekroonde roman De onderwaterzwemmer en de internationale bestseller Schaduwkind behoren tot zijn succesvolste werken. Zijn thema’s zijn verlies, gemis en dood. Stijl is zijn handelsmerk. Het meest recent verschenen Vaderliefde (‘mythologie van een jeugd’) en de familieroman Swansdale.

Roos van Rijswijk (1985) debuteerde in 2016 met de roman Onheilig, die werd bekroond met de Anton Wachterprijs. Door de Volkskrant werd ze dat jaar uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Ze publiceerde verhalen in onder meer De Revisor, De Gids, Tirade, De Groene Amsterdammer en de VPRO Gids, en schrijft recensies voor NRC. In 2018 verscheen De olifant van de bovenbuurman, met illustraties van Sylvia Weve. Ze studeerde Nederlandse letterkunde en literatuurwetenschap, was columnist van Advalvas en schreef toneel voor Theatergroep Thomas. Ze is een van de initiatiefnemers van de J.M.A. Biesheuvelprijs, de eerste literaire prijs voor verhalenbundels.

Audioproductie: Jasper Schonewille
Fotografie: Lariza Zaldy

Schrijf me! is een programma van Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA).