SLAA

SLAA

Schrijf me! S4.1 Aya Sabi

Aya Sabi, Roos van Rijswijk

Schrijf me! S4.1 Aya Sabi

Aya Sabi, Roos van Rijswijk

 

In Schrijf me! leer je schrijvers en hun debuut kennen. In seizoen vier lezen Aya SabiAlma Mathijsen en P.F. Thomése een brief voor aan een personage uit hun debuutroman. Daarna gaan ze met Roos van Rijswijk in gesprek over hun boek – en hun toekomstplannen. Seizoen vier is live opgenomen in het Betty Asfalt Complex op 16 maart 2023.

Tijdens deze audioserie draaien we de rollen om: de schrijvers schrijven deze keer niet vanuit, maar aan een van hun personages. Eindelijk horen we wat de schrijver écht vindt van de mensen die hun pagina’s bewandelen. Kun je als schrijver boos zijn op je eigen personage, of misschien wel jaloers? Is er nog iets dat je ze nooit hebt durven zeggen? Hoe verandert de relatie tussen schrijver en personage na het afleveren van dat eerste boek?

In aflevering 1 leest Aya Sabi een brief voor aan Shams, de jongste van de drie generaties vrouwen over wie haar debuutroman Half leven gaat. De roman verscheen in 2022 bij Das Mag. In eerdere seizoenen van Schrijf me! hoorde je brieven van Sholeh Rezazadeh, Joost Oomen, Valentijn Hoogenkamp, Tatjana Almuli, Marion Bruinenberg, Sarah Neutkens, Shula Tas, Hanna Bervoets en Lisa Weeda.

Aya Sabi (1995) woont in Vlaanderen en studeert Arabistiek en Islamkunde aan de KuLeuven. Ze is columnist voor De Morgen en publiceerde in 2017 de verhalenbundel Verkruimeld land, die bij Atlas Contact verscheen. In 2020 werd ze door NRC Handelsblad uitverkozen tot een van de literaire talenten van het jaar. Op 23 augustus 2022 verscheen haar debuutroman bij Das Mag: Half leven.

Roos van Rijswijk (1985) debuteerde in 2016 met de roman Onheilig, die werd bekroond met de Anton Wachterprijs. Door de Volkskrant werd ze dat jaar uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Ze publiceerde verhalen in onder meer De Revisor, De Gids, Tirade, De Groene Amsterdammer en de VPRO Gids, en schrijft recensies voor NRC. In 2018 verscheen De olifant van de bovenbuurman, met illustraties van Sylvia Weve. Ze studeerde Nederlandse letterkunde en literatuurwetenschap, was columnist van Advalvas en schreef toneel voor Theatergroep Thomas. Ze is een van de initiatiefnemers van de J.M.A. Biesheuvelprijs, de eerste literaire prijs voor verhalenbundels.

Audioproductie: Jasper Schonewille
Fotografie: Lariza Zaldy

Schrijf me! is een programma van Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA).