SLAA

SLAA

De ontmoeting 3: Gijs Wilbrink – Oorzaken Festival 2023

Gijs Wilbrink

De ontmoeting 3: Gijs Wilbrink – Oorzaken Festival 2023

Gijs Wilbrink

 

Een vluchtige ontmoeting die ontaardt in verwarring, een alledaags gesprek dat tot een grote liefde leidt, een woordenwisseling die in vriendschap eindigt: onze levens worden verbonden door ontmoetingen.

Op 4 juni 2023 stond SLAA op Oorzaken Internationaal Podcastfestival met De ontmoeting. Maartje Wortel, Lauranne van Grinsven, Gijs Wilbrink en Martin Rombouts vertelden over een ontmoeting in de vorm van een estafetteverhaal. In deze aflevering hoor je het derde deel van het vierdelige estafetteverhaal, live opgenomen tijdens Oorzaken Festival in De Brakke Grond. Gijs Wilbrink leest zijn verhaal “Das war einmal” voor. Componist en muzikant Erik Buschmann voorziet het verhaal live van muziek en geluid.

Audioproductie: Bram Kniest

Fotografie: Maarten Nauw

Gijs Wilbrink (Doetinchem, 1984) is schrijver, podcastmaker en hoofdredacteur van ilfu.com. Zijn literaire debuut De Beesten verscheen in november 2022 en werd door recensenten en lezers enthousiast ontvangen. In de podcast Nooit Gezien bespreekt hij wekelijks met actrice Anna Drijver en regisseur Ivo van Aart een filmklassieker die je absoluut gezien moet hebben. Als frontman van de punkbands Tenement Kids en ZERO ZERO ZERO maakte Gijs meerdere platen en toerde hij door binnen- en buitenland. Zowel in zijn liedjes als in zijn literatuur is hij geïnteresseerd in grote tegenstellingen; tussen generaties, plaatsen, ideologieën. In zijn rauwe portretten wordt het decor vaak zelf een personage – of dat nou de groezelige underground muziekscene is of de Achterhoekse bossen van zijn jeugd. In zijn roman De Beesten komen veel van zijn omzwervingen samen; een groot verhaal over familie en afkomst, het platteland en de stad, religie en activisme, kunst en punk en motocross.