SLAA

SLAA

Vacature: SLAA zoekt een nieuwe directeur

Vacature: SLAA zoekt een nieuwe directeur

DIRECTEUR STICHTING LITERAIRE ACTIVITEITEN AMSTERDAM

De Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) ontwikkelt vernieuwende literaire programma’s en projecten die zich in de hele stad manifesteren en een brede doelgroep aanspreken. De SLAA is in haar programma’s op zoek naar de kruisbestuiving tussen literatuur en andere kunsten en legt verbanden met onder andere muziek, theater, wetenschap en design. In de programma’s wordt zoveel mogelijk de link gelegd met actuele ontwikkelingen binnen de maatschappij. Als uiting van dit alles biedt de SLAA een podium aan Nederlandse en buitenlandse schrijvers: van lang gevestigd tot pril en onontgonnen, van poëzie tot essay, van ode tot lezing, van de Bijlmer tot Noord, in Nieuw-West, Oost en het Centrum. De SLAA biedt de Amsterdammers de mogelijkheid om in aanraking te komen met de troost, waarde en schoonheid van literatuur.

De SLAA is op zoek naar een ondernemende directeur (ca. 28 uur per week), die samen met het team van ervaren medewerkers, de positie en programma’s van de SLAA verder versterkt en uitbouwt.

DE DIRECTEUR

  • heeft een visie op hoe literatuur relevant, interessant en zichtbaar gemaakt kan worden voor een breed publiek
  • maakt op basis van de visie, in samenspraak met het bestuur, de vertaling naar beleid voor de SLAA
  • heeft verstand van en/of gevoel voor marketing en ‘branding’ van een culturele organisatie
  • werkt gelijkwaardig samen met het team van de SLAA – en met de vele externe partners – aan de programmering en kan de ontwikkeling van literaire programma’s of andere ‘literaire content’ aansturen
  • is innovatief en creatief, en neemt initiatief tot verrassende en relevante samenwerkingen met Amsterdamse organisaties en personen
  • kan goed netwerken en heeft bij voorkeur al een sterk netwerk in het culturele en literaire veld van Amsterdam
  • heeft kennis van aanvraagprocedures voor subsidies en is in staat alternatieve geldstromen aan te boren
  • heeft kennis van en grote affiniteit met de Nederlandse en internationale literatuur
  • kan anderen inspireren en aansturen

Het salaris is afgestemd op schaal 9 van de cao BTU en bedraagt, afhankelijk van ervaring, tussen € 3.173,34 en € 4.441,- per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je motivatie en je cv vóór 6 november naar sollicitatie@slaa.nl ter attentie van het bestuur van de SLAA. Kandidaten worden na een briefselectie uitgenodigd voor een eerste gespreksronde. Deze zal plaatsvinden op donderdag 15 november of vrijdagmiddag 16 november. Er volgt een tweede ronde gesprekken op vrijdag 30 november (onder voorbehoud) voor geselecteerde kandidaten uit de eerste ronde. De gewenste startdatum van de functie is januari/februari 2019.