SLAA

SLAA

Revisor – lof der herhaling

Revisor – lof der herhaling

2015-05-05 17:00:00

Revisor – Lof der herhaling

I.s.m. Uitgeverij De Bezige Bij

Herhaling geeft nadruk. Te veel of te weinig? Drie schrijvers en lezers spreken erover, er wordt poëzie voorgedragen en panel en zaal zetten het mes in zinnen van herhaling en gewicht. Een programma van literair tijdschrift de Revisor. Met o.a.: Jan Baeke, Jan van Mersbergen en Daan Stoffelsen.

‘We zijn hier alleen, kameraad – begrijpt u? Het scheermes hoeft maar eventjes uit te schieten en er vloeit bloed, veel bloed. Dit is de plek waar de halsslagader klopt. Ik meen het, veel bloed, heel veel bloed.’ Herhaling geeft nadruk. Te veel of te weinig? Daan Stoffelsen, die voor het aprilnummer van de Revisor onder anderen Nabokov las, zag effect, bejag, overvloed, in telkens maar een paar zinnen. Hij spreekt hierover. Verder: Erik Lindner geeft een inleiding, Jan Baeke spreekt over herhaling in poëzie en Jan van Mersbergen bespreekt herhaling in het werk van Cormac McCarthy en anderen. Wim Noordhoek leest voor uit zijn verhaal ‘Alle trams rijden naar de hemel’. Dichter Idwer de la Parra draagt voor uit eigen werk. Het panel neemt vervolgens enkele zinnen van herhaling en gewicht onder handen, met medewerking van het publiek.

Dit alles naar aanleiding van het aprilnummer van de Revisor, met werk van bekende namen, een nieuwe stem uit het buitenland (de Fransman Pierre Autin-Grenier) en beginnende schrijvers uit eigen taalgebied. Over rituelen, trams, ziekte, ergernis, eenzaamheid, kraantjes, nostalgie, liefde, dood. Over literatuur en wezen. Zie voor meer informatie www.revisor.nl.