SLAA

SLAA

Leesclub Europese Literatuurprijs: Ons soort mensen van Juli Zeh

Leesclub Europese Literatuurprijs: Ons soort mensen van Juli Zeh

2017-05-24 00:00:00

In samenwerking met het Nederlands Letterenfonds organiseert Athenaeum Boekhandel een reeks leesclubs rond de longlist van de Europese Literatuurprijs, de enige Nederlandse prijs die zowel de schrijver als de vertaler van het boek bekroont. In aanwezigheid van de vertaler en onder leiding van Maartje Kroonen, hoofd van de afdeling bellettrie bij Athenaeum op het Spui, wordt een drietal boeken in aanloop tot de bekendmaking van de shortlist besproken. 24 mei bespreken we Ons soort mensen van Juli Zeh, vertaald uit het Duits door Annemarie Vlaming.

Deelname aan een leesclub kost € 12,50, studenten betalen € 7,50. Aanmelding verplicht via literatuur@athenaeum.nl onder vermelding van naam- en adresgegevens. Of kom langs op het Spui, dan noteren wij uw gegevens. Het is ook mogelijk een passepartout voor de drie avonden aan te schaffen voor € 30,-, studenten betalen € 20,-.

Dit is het hele programma:

  • Woensdag 19 aprilViviane Élisabeth Fauville van Julia Deck, vertaald uit het Frans door Lidewij van den Berg en Katrien Vandenberghe
  • Woensdag 24 meiOns soort mensen van Juli Zeh, vertaald uit het Duits door Annemarie Vlaming
  • Woensdag 21 juniDe melancholie van het verzet van László Krasznahorkai, vertaald uit het Hongaars door Mari Alföldy

De leesclubs beginnen om 19:00, zijn inclusief koffie, thee en wijn en vinden plaats in de boekhandel op het Spui.

Meer info via hier.