SLAA

SLAA

Claude Lanzmann: De man met honderd levens

Claude Lanzmann: De man met honderd levens

2016-05-20 20:00:00

In het kader van Les rencontres littéraires de l’Institut Français des Pays-Bas spreekt Claude Lanzmann met Pierre-Pascal Bruneau van boekhandel Le Temps Retrouvé. In dit gesprek wordt achtereenvolgens ingegaan op de invloed van zijn jeugd en zijn rol in het verzet op zijn leven, de thema’s vrijheid en rechtvaardigheid en zijn relatie met Jean-Paul Sartre en Simone de Beauvoir. In het laatste deel van het gesprek ligt de focus op de rol van Lanzmann als de schepper van de getuigenis: hoe heeft hij de twaalf jaar dat hij zich heeft toegelegd op het maken van de ongeëvenaarde documentaire Shoah ervaren? Met muzikale intermezzi door studenten van het Conservatorium van Amsterdam.

Organisatie door OBA, Le Temps Retrouvé en l’Institut Français. Na afloop signeert Claude Lanzmann. Tijdig reserveren wordt aanbevolen.

NB De voertaal is Frans. Voor Nederlandse simultaan tolkvertaling stuurt u voor 15 mei een mailtje naar claire@letempsretrouve.nl o.v.v. Claude Lanzmann-Nederlands. U krijgt dan bij de entree van het theater –  op vertoon van de bevestigingsmail – een koptelefoon.