SLAA

SLAA

BEZOEKERS: FOUAD EL HAJI EN DRISSIA LAOUKILI

BEZOEKERS: FOUAD EL HAJI EN DRISSIA LAOUKILI

Die schrijvers kennen we nou wel. Wie komen er eigenlijk naar ze kijken op een SLAA-avond?

Wie: Fouad El Haji (43) en Drissia Laoukili (25)
Waar: Olijven op pekelzuur. Met: Asis Aynan, Jamal Ouariachi, Abdelhakim Chouaati, Raoul Heertje, Rachida Lamrabet, Said El Haji en Kustaw Bessems (presentatie).

Bent u al eens eens eerder bij een SLAA-programma geweest? Kent u de SLAA überhaupt?
Fouad: Nee. Ik wist wel wie de organisatoren waren: ik ken de presentator persoonlijk en mijn broertje Said zit in het panel. De meeste mensen in de zaal ken ik ook. Maar van de SLAA had ik nog niet gehoord. Maar dat is ook niet zo gek, want ik ben een Rotterdammer. Ben ik nu gezakt?
Drissia: Ik had wel eens van de SLAA gehoord, hoor!

En u komt ook uit Rotterdam?
Drissia: Goddank niet zeg, ik zou er nog niet dood gevonden willen worden. Ik kom uit Amersfoort.
Fouad: Nee, als je nou eens toegeeft waar je écht vandaan komt. En dan mogen jullie zeggen of je liever daar dood gevonden wil worden of in Rotterdam!
Drissia: Oké, ik kom eigenlijk uit een klein dorpje bij Amersfoort. Ik kom uit Spakenburg… Maar ik woon nu in Amsterdam en als je echt een Amsterdammer bent is Rotterdam een plaats waar je niet dood gevonden wil worden.

Nou, jullie ogen in elk geval vrolijk. Mogen we concluderen dat jullie je vermaakt hebben vanavond?
Fouad: Ja, ik heb heel veel gelachen, maar niet omdat het grappig was. De thematiek van de avond was namelijk best zwaar, maar het werd heel luchtig en met veel humor behandeld. Alsof je een grote rots met een veertje bestrijkt en dat de rots dan op een gegeven moment tot leven komt. Heel knap. Zelf kan ik dat niet, ik ben meer van het rechttoe rechtaan.

Fijn zo. Willen jullie nog de groetjes doen aan iemand?
Beiden: Nee hoor, bedankt.